Prati nas

Vijesti

Raspolaganje imovinom

Zbog male mirovine? Udovica Milana Bandića potpisala je ugovor o uzdržavanju

Požalila se u siječnju na visoke režije koje budu, kako je kazala, po četiri, pet tisuća, a zimi i šest tisuća kuna. Kazala je i kako ne zna od čega će živjeti.

Objavljeno

|

foto: zagreb.hr

Vesna Bandić, udovica zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, u svibnju ove godine potpisala je sa svojom kćerkom Anom Marijom Bandić ugovor o doživotnom uzdržavanju. Prema tom ugovoru je u zemljišnim knjigama zavedena zabilježba na stan na zagrebačkoj Peščenici, piše Jutarnji.  

Vlasništvo nad nekretninom prelazi kćeri Ani Mariji Bandić, u trenutku smrti Vesne Bandić na koju glasi vlasništvo nad polovinom stana. Druga polovina stana je u vlasništvu brata Milana Bandića. Na njegovom dijelu stana nema zabilježbi.

Bandićeva supruga i njegova kći već su prodale vikendicu u Samoboru, točnije Slava Gori. Radilo se o kućici od 55 četvornih metara s okolnim zemljištem i šumom u Samoboru koju su nakon Bandićeve smrti naslijedile njegova supruga i kći početkom ove godine. Kupio ju je jedan zagrebački poduzetnik za 210 tisuća eura.

U intervjuu za Jutarnji list prošle zime Vesna Bandić se požalila da joj obiteljska mirovina od 6.800 kuna nije dostatna za pokrivanje svih troškova i režija u spomenutim nekretninama pa su očito nasljednice otada krenule u rješavanje spomenute imovine. Požalila se u siječnju na visoke režije koje budu, kako je kazala, po četiri, pet tisuća, a zimi i šest tisuća kuna. Kazala je i kako ne zna od čega će živjeti.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.