Prati nas

Vijesti

Blaga sedacija

Jadranka Kosor: Povećanje od 1,5 posto je sedativ, umirovljenici vole čuti da se misli na njih

Hrvatska je ‘gladna’ hrabrog, pozitivnog liderstva, mnogi čekaju snažnu političku osobu koja bi bez figa u džepovima i bez muljanja bila spremna okupljati bez predrasuda. Osobu snažne volje za borbu protiv korupcije i jačanje pravne države, lišenu taštine i manira Kralja Sunca, govori Kosor.

Objavljeno

|

Jadranka Kosor (screenshot N1)

Nekadašnja šefica HDZ-a i bivša premijerka Jadranka Kosor u opširnom razgovoru za Nacional komentirala je i povećanje mirovina koje bi bi trebalo nastupiti prvog dana iduće godine. Spomenula ga je u kontekstu mogućih prijevremenih izbora. S obzirom da HDZ i premijer odlično kotiraju u ispitivanjima javnog mnijenja, možda bi mu baš ovo bio sretan trenutak.

“Ove najave o povećanju mirovina na umirovljenike sedativno djeluju iako se radi o najnižim mirovinama koje će rasti 1,5 posto, a sve je to davno požderala inflacija. Ali ljudi vole čuti da se misli na njih. Pa su zanimljive i reakcije premijera na probleme osoba s invaliditetom – dođite k meni, ja ću to riješiti”, kazala je.

“Očekuje se otvaranje Pelješkog mosta, kojeg ne bi bilo da nismo u EU-u, to će biti sigurno pompozna svečanost sa šefom Vlade u središtu. Vidimo i njegovu veliku nazočnost svugdje, mora se priznati da drži snažan tempo, skoro kao moj u premijersko vrijeme. Dakle, ulaže osobni napor da bude posvuda, da u jednom danu rješava problem cijena benzina, a već popodne je u Rigi. Drži snažno taj vanjskopolitički gard, ističe stalno prijateljstvo s čelnicima EU-a i to je za mnoge ljude u Hrvatskoj pozitivno i impresivno. Jer mi kao narod i dalje imamo prevladavajuće podanički mentalitet i kad je netko dobar s gospođom Ursulom, najslabijom čelnicom EK ikada, za mnoge ljude je to velika stvar vrijedna svakog poštovanja”, kaže Kosor.

“Hrvatska je ‘gladna’ hrabrog, pozitivnog liderstva, mnogi čekaju snažnu političku osobu koja bi bez figa u džepovima i bez muljanja bila spremna okupljati bez predrasuda. Osobu snažne volje za borbu protiv korupcije i jačanje pravne države, lišenu taštine i manira Kralja Sunca. Tako profiliranu osobu još ne vidim. A svi oni koji imaju političke ambicije, moraju biti svjesni toga da ih moraju što prije jasno i precizno artikulirati jer izbori mogu biti već sutra”, upozorava bivša premijerka.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.