Prati nas

Vijesti

Pantovčak

Milanovićevi savjetnici predlažu Plenkoviću da odriješi kesu i pomogne umirovljenicima

Velibor Mačkić objašnjava da su svi ti korisnici već identificirani te da treba samo odabrati modalitet isplate sredstava, po mogućnosti, direktnom uplatom na račun.

Objavljeno

|

Velibor Mačkić (screenshot: N1)

Predsjednik Zoran Milanović sastao se s Ekonomskim savjetom a tema razgovora sa savjetnicima bila je inflacija. Sa sastanka je izašla prijedlog mjere kojeg će Milanović uputiti Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću.

Kako bi se ciljano zaštitili građani, objasnio je to predsjednikov posebni savjetnik za ekonomiju Velibor Mačkić, predlaže se Vladi da najugroženijim građanima isplati pomoć.

“Izdvojili smo četiri skupine, to su prije svega korisnici nacionalne naknade za starije osobe, korisnici zajamčene minimalne naknade, korisnici dječjeg doplatka i primatelji niskih mirovina. Ta bi se vrsta pomoći, koja bi bila ciljana zbog porasta cijena hrane i energije, odnosila na 785.000 ljudi. Ako bi se išlo s praćenjem upravo rasta tih kategorija, uz pretpostavku da bi taj porast bio pet posto, dolazimo do izdataka od 25 milijuna kuna do 30 milijuna kuna na mjesečnoj razini”, kazao je Mačkić.

Objašnjava da su svi ti korisnici već identificirani te da treba samo odabrati modalitet isplate sredstava, po mogućnosti, direktnom uplatom na račun.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.