Prati nas

Vijesti

Roditelj-odgojitelj

Željka Markić: Presretna sam! Tomašević mora dati ostavku

Tri od pet sutkinja istaknule su kako odluka gradske vlasti nije dobro napisana te da konačni cilj ukidanja mjere ne može opravdati štetu koju će pretrpjeti korisnici mjere nakon njena ukidanja.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Visoki upravni sud donio proglasio je ukidanje mjere roditelj-odgojitelj nezakonitim. Time se ukida Odluka o izmjenama odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje, a koju je donijela aktualna zagrebačka vlast. Presudu je s majkama-odgojiteljicama pred zgradom Visokog upravnog suda čekala konzervativna aktivistica Željka Markić.

“Presretni smo svi”, kazala je novinarima. “Ovo je pobjeda mama i tata nad samovoljom nesposobnog Tomaševića. Tomašević je osam mjeseci trošio na borbu protiv obitelji i djece, umjesto da se bavio smećem, Jakuševcem i onim na čemu je dobio izbore. Jedna od laži koje je on iznosio bila je da ova mjera nije uspješna”, ustvrdila je Markić.

“Očekujemo da gradonačelnik i njegovi zamjenici snose odgovornost i daju ostavku. Ovakva vlast Zagrebu nije potrebna”, kazala je Markić ocijenivši da je aktualna gradska vlast “s Možemo, ljevičarska, koja bi trebala biti feministička, pokazala da najviše napada žene i njihovu djecu”.

“Razočarani smo odlukom i dalje ćemo vidjeti koja su nam pravna sredstva da se to promijeni. Ostavljen je manevarski prostor da se odluka promijeni. Mi ne možemo imati situaciju da više od pola milijarde sredstava imamo zamrznuto”, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nakon objave odluke suda.

“Samo jedna godina mjere ‘Roditelj-odgojitelj’, iznos je dovoljan da financira 12 novih vrtića u Gradu Zagrebu”, rekao je i dodao da neće odustati od revidiranja mjere nakon što je sud ukinio odluku o izmjenama odluke.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.