Prati nas

Vijesti

Loše ulaganje

‘Broker s interneta’ nasamario umirovljenicu. Ostala je bez 73.000 kuna

Kad je prijaviteljica zatražila isplatu dobiti, isti je tražio da mu na ime troškova uplati iznos od oko 7.000 eura, zbog čega je posumnjala i zatražila povrat svojeg novca.

Objavljeno

|

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske zaprimili su kaznenu prijavu 70-godišnje žene da je prevarena pri investiranju preko interneta. 

Ona je, prema prijavi, tijekom svibnja ove godine krenula u investiranje na jednoj internetskoj platformi.

Nakon unosa osobnih podataka, telefonskim joj se putem javio nepoznati muškarac koji se predstavio kao broker te je prvo zatražio uplatu depozita od 110 eura, a naknadno u više navrata savjetovao ulaganja na određenu platformu, u iznosu od desetak tisuća eura.

Kad je prijaviteljica zatražila isplatu dobiti, isti je tražio da mu na ime troškova uplati iznos od oko 7.000 eura, zbog čega je posumnjala i zatražila povrat svojeg novca, no muškarac joj se više ne javlja niti je do dana prijave vraćen novac, u iznosu od oko 73.000 kuna. Za počiniteljem se traga.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.