Prati nas

Vijesti

Iz Berlina

Čakovčanin primao invalidninu pokojne majke, ‘ubrao’ je oko 300.000 kuna

Okrivljeni 59-godišnjak je neovlašteno podizao novac s računa i zadržavao ga za sebe iako pravo na obiteljsku invalidninu prestaje smrću korisnika. Pribavio si je time protupravnu imovinsku korist veću od 275.000 kuna – izvijestio je DORH

Objavljeno

|

Kolike su plaće u hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini?
foto: moerschy/Pixabay

Zbog prijevare Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 59-godišnjeg hrvatskog državljanina, piše Večernji list.

Postoji, naime, osnovana sumnja da je od lipnja 2012. do veljače 2021. godine u Berlinu, gdje živi, prešutio i nije prijavio nadležnom tijelu Međimurske županije da je u lipnju 2012. godine preminula njegova majka koja je primala obiteljsku invalidninu. Tako je i nakon njezine smrti nastavljena isplata invalidnine na njezin račun.

Okrivljeni 59-godišnjak je neovlašteno podizao novac s računa i zadržavao ga za sebe iako pravo na obiteljsku invalidninu prestaje smrću korisnika. Pribavio si je time protupravnu imovinsku korist veću od 275.000 kuna – izvijestio je DORH.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.