Prati nas

Satira

Bolje ne može!

Europska unija potvrdila: Hrvatska je najperspektivnija zemlja za umirovljenike

Nadamo se da će se hrvatski know-how aplicirati i na ostale članice Europske unije. Spremni smo pomoći drugim članicama Unije kako bi dostigle naš standard, kazao je premijer.

Objavljeno

|

Zašto pada vrijednost mirovine u Hrvatskoj?
Premijer Plenković i obožavateljice u Karlovcu (screenshot: HRT)

Nakon što se premijer Andrej Plenković pohvalio kako hrvatski umirovljenici nisu ni svjesni da uživaju deset puta niže cijene plina od tržišnih, iz Bruxellesa je stigla nova lauda na račun Banskih dvora.

Kako je objavio bilten Europskog parlamenta “Aubergine”, Hrvatska je osvojila Grand Prix u kategoriji najperspektivnijih zemalja za umirovljenike pri čemu je debelo nadmašila Finsku i Švedsku koje ju prate na ovoj ljestvici. Kako stoji u obrazloženju Odbora za monitoring kvalitete života u trećoj životnoj dobi, “u Hrvatskoj, kao u niti jednoj drugoj članici Europske unije, umirovljenici imaju priliku za financijski probitak i blagostanje”.

“Kao primjer navodimo medijski eksponiran slučaj umirovljenika iz Šibenika koji je kao običan maslinar uspio zaraditi gotovo pola milijarde kuna na plinskom biznisu. To je poslovna prilika koja se rijetko pruža, ne samo u zemljama u okruženju, već i u cijeloj Uniji. Hrvatska je ovim primjerom osnažila umirovljenike i poslala im poruku da su važni i cijenjeni te da poduzetništvo nije samo za mlade, a da se cjeloživotno učenje i trud nagrađuju. Karijera ne prestaje umirovljenjem”, stoji u obrazloženju kojeg potpisuje predsjednik Odbora Luca Vaurien.

“Drago nam je da su prepoznati trud i vjerodostojnost naše Vlade. Nadamo se da će se hrvatski know-how aplicirati i na ostale članice Europske unije. Spremni smo pomoći drugim članicama kako bi dostigle naš standard. Što se Hrvatske tiče, uvijek može bolje. Ne smijemo zaspati na lovorikama, posao ide dalje”, kratko je komentirao premijer Plenković za satirički portal Plameni Jazavac.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.