Prati nas

Show

Industrija ljepote

Paulina Porizkova odbrusila kirurgu koji je rekao da njeno lice treba popraviti

‘Pronađite ono što mislite da je lijepo u vašim prijateljima i istaknite to. Najbolji način da podržite jedni druge je slaviti ono što već postoji.’

Objavljeno

|

Paulina Porizkova (schreenshot. CBS)

Bivši top model Paulina Porizkova prozvala je izvjesnog estetskog kirurga koji je rekao da njezino lice treba “popraviti”. Kirurg je, u sada izbrisanoj objavi na Instagramu, također detaljno nabrojao sve što je “krivo” na njezinom licu.

Porizkova je na društvenoj mreži Instagram objavila svoju fotografiju i kazala kakao je istu fotografiju na svojem profilu objavio i dotični estetski kirurg.

“Ovu fotografiju, koju sam jednom prije objavila (i mislila sam da izgledam sjajno na njoj), ponovno je objavio estetski kirurg ovdje na Instagramu, i detaljno raspravlja o tome što trebam učiniti (sa svojim licem)”, napisala je 57-godišnjakinja.

“Tih dosadnih udubljenja ispod mojih obraza mogu se riješiti filerima, botoks je za čelo, te bore kod usana i žile na vratu isto srediti pa laser za zatezanje… Sve za glatkoću i zatezanje svega!”

“Ovo je ono s čime se starija žena u očima javnosti mora nositi. Rečeno mi je da moje lice treba ‘popraviti’. Starenjem se nekako ‘pokvarilo’. Je li ikakvo čudo da će većina nas koji si to možemo priuštiti pribjeći nekim oblicima popravljanja onoga za što su nam rekli da je pokvareno?”

Porizkova je dodala kako je i prije bila na neinvazivnim kozmetičkim tretmanima lica, uključujući laserske tretmane.

“Željela bih pronaći ravnotežu između toga da se ponosim time kako izgledam u svojim godinama i da se još uvijek povremeno osjećam lijepom. Zbog svoga posla, proučavam svoje lice do gotovo neprirodnih detalja – i iako sam većinu toga prihvatila, još uvijek mi je teško prihvatiti sve”, napisala je.

Manekenka je dalje kazala kako nitko nema pravo govoriti ženi što “treba” učiniti sebi da bi je smatrali privlačnom. Nastavila je: “Bilo da se radi o boji kose, šminki, kremama za kožu ili odjeći ili o invazivnijim opcijama – to je posramljivanje. Svaki put kad se uhvatite kako razmišljate ili kažete prijatelju ‘znaš, trebao bi…’, zastani na trenutak. Ako osoba ne traži pomoć, pomažete li joj stvarno?”

“Pronađite ono što mislite da je lijepo u vašim prijateljima i istaknite to. Najbolji način da podržite jedni druge je slaviti ono što već postoji.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.