Prati nas

Show

Preminula Olivia Newton-John; od nje se opraštaju kolege i obožavatelji diljem svijeta

‘Moja najdraža Olivia, učinila si sve naše živote puno boljima. Tvoj utjecaj je bio nevjerojatan. Jako te volim. Vidjet ćemo se jednom i svi ćemo opet biti zajedno’, poručio je Travolta.

Objavljeno

|

Olivia Newton-John i John Travolta (Briljantin, 1978.)

Poznata glumica i pjevačica Olivia Newton-John preminula je u 74. godini nakon duge borbe s karcinomom, objavio je u ponedjeljak njezin suprug John Easterling.

“Preminula je u miru svojega ranča u južnoj Kaliforniji, okružena obitelji i prijateljima. Sve molimo da poštuju privatnost obitelji u ovom iznimno teškom trenutku”, objavio je Easterling.

Oliviji je rak prvi put dijagnosticiran 1992., no uspjela mu se oduprijeti. Ipak, bolest se vratila još dva puta, 2013. i 2017. godine. Tijekom svoje bolesti, osnovala je zakladu za istraživanje biljnih lijekova kao tretmana za karcinom. Zaklada će nastaviti s radom i nakon glumičine smrti, a njezin je suprug pozvao sve da umjesto slanja cvijeća uplate novac zakladi.

Olivia Newton-John je pjevačku karijeru započela sredinom 1960-ih godina i okušala se u countryju, folku, rocku i discu. U sedamdesetima je imala pet singlova koji su završili na prvom mjestu top ljestvica. Najpoznatija pjesma joj je “Physical” iz 1981. godine.

Između 1971. i 1981. godine osvojila je četiri nagrade Grammy, no unatoč uspješnoj glazbenoj karijeri, Newton-John će ostati upamćena ponajprije kao Sandy iz mjuzikla “Briljantin” u kojem je glumila s Johnom Travoltom.

“Moja najdraža Olivia, učinila si sve naše živote puno boljima. Tvoj utjecaj je bio nevjerojatan. Jako te volim. Vidjet ćemo se jednom i svi ćemo opet biti zajedno. Tvoj od prvoga trenutka kada sam te ugledao i zauvijek! Tvoj Danny, tvoj John!”, napisao je Travolta opraštajući se od preminula kolegice.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.