Prati nas

Vijesti

Državni tajnik: Umirovljenici će imati koristi od uvođenja eura

Osobe starije od 65 godina čine 24 posto stanovništva, a njihova mirovina prosječno iznosi oko 350 eura.

Objavljeno

|

Stjepan Čuraj (foto: HNS/Youtube)

Državni tajnik u Ministarstvu financija Stjepan Čuraj (HNS) poručio je u Saboru da će od uvođenja eura kao nacionalne valute posredno koristi imati i umirovljenici.

“Imat će apsolutno puno posrednih benefita. Iskustava članica koje su ulazile u eurozonu govore o rastu standarda, ekonomskih aktivnosti, o boljem životu”, rekao je Čuraj u Saboru tijekom rasprave o Zakonu o tržištu kapitala i Zakonu o kreditnim institucijama koji se mijenjaju zbog uvođenja eura.

“Ako rastu ekonomske aktivnosti, onda raste i prosječna plaća, a onda rastu i mirovine, dakle posredno”, objasnio je Čuraj kakva će to korist za umirovljenike biti.

Osobe starije od 65 godina čine 24 posto stanovništva, a njihova mirovina prosječno iznosi oko 350 eura, rekao je Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista. Ponovio je kako u vremenu najveće krize nije pravi trenutak za uvođenje eura. “Jedina prednost od ulaska u eurozonu je što će se država moći jeftinije zaduživati, a to je očigledno jedini način funkcioniranja ove vlade”, ustvrdio je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.