Prati nas

Vijesti

Hrelić, Jakuševec i Mičevec

Grad Zagreb dijeli besplatne vrećice za miješani komunalni otpad

Vrećice će se dijeliti radi usklađivanja s novom Odlukom o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada.

Objavljeno

|

Kolika je kazna za neodvajanje otpada?
foto: zagreb.hr

Grad Zagreb izvijestio je da će se ovaj vikend dijeliti besplatne ZG vrećice za kućanstva s područja mjesnih odbora Hrelić, Jakuševec i Mičevec. Riječ je o vrećicama za razdoblje od idućih šest mjeseci. Razlog je blizina odlagališta otpada Prudinec-Jakuševec, što utječe na kvalitetu života ljudi iz tog područja, zbog čega su stanovnici tih naselja već niz godina oslobođeni obveze plaćanja usluge odvoza otpada, do zatvaranja spomenutog odlagališta.

Vrećice će se dijeliti radi usklađivanja s novom Odlukom o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada. Građani će moći preuzeti 100 besplatnih vrećica (4 x 20 L / tjedno za svako kućanstvo, odnosno 10 paketa s po 10 vrećica za miješani komunalni otpad) na 4 lokacije tijekom vikenda od 8 do 13 sati

U subotu 24. rujna vrećice se mogu preuzeti na adresi Karla Metikoša 2, sjeverna strana zgrade uz Hrvatsku lutriju te u Mjesnom odboru Hrelić, Sv. Mateja 93. U nedjelju 25. rujna vrećice će se dijeliti u Mjesnom odboru (DVD) Jakuševcec te u Nogometnom klubu Mičevec.

Vrećice se dijele uz predočenje računa Zagrebačkog holdinga izdanog na adresu unutar MO Hrelić, Jakuševec ili Mičevec i uz osobnu iskaznicu koja odgovara podacima s računa. Vrećice se dijele za kućanstvo na koje glasi račun. Vrećice će biti moguće i naknadno preuzeti u poslovnici Zagrebačkog Holdinga na adresi Ulica grada Vukovara 41.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.