Prati nas

Vijesti

Neusklađeni

HSU se ogradio od Hrelje: Nanosi štetu umirovljenicima i samoj stranci

Ako oni smatraju da sam nešto napravio na štetu umirovljenika neka navedu, odgovorio je saborski zastupnik Silvano Hrelja.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja hvali Plenkovića.
Silvano Hrelja

Saborski zastupnik Silvano Hrelja, poznato je iz ranijih nastupa, solira neovisno od svoje stranke. Ako je suditi po ranijim izjavama, krivica nije njegova jer ga iz stranke ne zovu niti kontaktiraju. Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) pak kaže da njen saborski zastupnik nastupa i iznosi stavove samostalno, čime nanosi štetu najjačoj stranci umirovljenika.

“Dapače niti ne sudjeluje u radu tijela stranke, što mu je obveza prema Statutu stranke kao saborskom zastupniku na čijoj je listi izabran u Hrvatski Sabor. Tako djelujući kao slobodni strijelac nanosi štetu interesu HSU-a kao i umirovljeničkoj populaciji u cjelini”, poručili su iz HSU-a dodajući da se za sve stavove i mišljenja HSU-a potrebno izravno obratiti stranci, predsjedniku Veselku Gabričeviću ili glasnogovorniku.

“Ako im radim sramotu ili štetu, neka me izbace iz stranke. Ja se ne ću buniti”, odgovorio je Hrelja na prozivke. Negira da ne ispunjava stranačke Statutarne obaveze, a u izjavi Hini kaže kako na sastanke stranačkih tijela, na koje nije pozvan mailom, ne dolazi. “Pogotovo ne dolazim ako se organiziraju na dan glasovanja u Hrvatskom saboru jer mi je prioritetno biti na glasanju”, pojasnio je.

Istaknuo je i da je otvoren za koordinaciju sa strankom, ali “samo treba dignuti telefon i pozvati me na razgovor, bilo predsjednik ili Predsjedništvo i dobit će sve informacije”. “Ako oni smatraju da sam nešto napravio na štetu umirovljenika neka navedu”, poručio je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.