Prati nas

Vijesti

Novac

Najavljena isplata usklađenih mirovina s razlikom za srpanj

Nakon obračuna mirovinskih primanja koja će se isplaćivati od 5. rujna 2022. do 31. prosinca 2023., obvezno će se dvojno iskazivati iznos za isplatu uz primjenu fiksnog tečaja konverzije, koji je određen 7,53450 kuna za jedan euro.

Objavljeno

|

Zahtjev za obitelsku mirovinu
foto: Sandro Bura

U četvrtak 8. rujna 2022. počinje isplata mirovina za kolovoz 2022. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama.

Isplata će, uz povećanje za kolovoz, uključiti i razliku za srpanj nastalu povećanjem aktualne vrijednosti mirovine od 1. srpnja 2022. za 6,18 posto prema Odluci Upravnog vijeća HZMO-a od 24. kolovoza 2022.

“Također, podsjećamo korisnike da će se počevši od isplate mirovinskih primanja za mjesec kolovoz, koja se isplaćuju u rujnu 2022., na obavijesti o mirovinskim primanjima dvojno iskazivati iznos za isplatu uz prikaz fiksnog tečaja konverzije”, poručuju iz Mirovinskog.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.