Prati nas

Vijesti

Zagreb

Tomašević: Prodano je 450.000 paketa zagrebačkih vrećica za otpad, građani žele red

Ovo je model gdje je fiksna usluga određena zakonom, a ključno je da će se miješani otpad plaćati po količini odvojenog otpada. To je jeftiniji način, rekao je gradonačelnik.

Objavljeno

|

Tomislav Tomašević najavio je besplatnu žičaru za stanovnike Zagreba.
Tomislav Tomašević (foto: Sandro Bura)

Sutra, 1. listopada, na snagu stupa novi model odvoza otpada i takozvani prepaid dio u cijeni te usluge koju će građani plaćati kroz kupovinu posebnih zagrebačkih plavih vrećica.

“Neki trgovački lanci su odmah pristali na ove male marže koje smo ponudili. Ideja je da što više novca ode u Čistoću, od čega ćemo plaćati nove kamione i povećavati materijalne uvjete za radnike koji obavljaju taj posao”, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Prodano je 450 tisuća paketa u ova nešto malo manje od dva tjedna i građani očito žele red, očito žele poštovati pravila. Ovo je model gdje je fiksna usluga određena zakonom, a ključno je da će se miješani otpad plaćati po količini odvojenog otpada. To je jeftiniji način”, rekao je gradonačelnik.

“Bitno je da se od 1. 10. neće sve odjednom promijeniti, nego kreće jedan proces i neće se sve promijeniti preko noći, nego ćemo postupno mijenjati”, zaključio je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.