Prati nas

Mozaik

Što učiniti?

Trudnica pozvala Facebook u pomoć: Svekar inzistira da bebi dam ružno ime

Roditelji mu nisu loši ljudi. Tata je malo mrgud, ali paze na mene. Ne daju mi ništa teško raditi i čuvaju me, dodaje u obranu svekra i svekrve ova trudnica.

Objavljeno

|

foto: Alvaro Reyes/Unsplash

Facebook stranica “Mamine tajne” objavila je pismo čitateljice koja, zbog neugodne situacije u kojoj se našla, traži savjet. Naime, čitateljica je trudna i očekuje bebu početkom iduće godine. Sreću joj je pomutio svekar koji je, stoji u objavi, samostalno odlučio kako će se dijete zvati.

“Kad smo u nekoj situaciji gdje se spominje naša bebica, svekar bebicu oslovljava imenom koje je on odabrao. Rekao mi je da nema rasprave”, žali se buduća majka koja je odabrala ime i prije no što je znala da je trudna.

“Ne želim da ima ime kao da se rodilo u 15. stoljeću. Suprug kaže da se svekar šali. Šalio se ili ne, mene hvata panika oko imena”, kaže buduća majka koja strahuje da će suprugovi roditelji negodovati kad saznaju da nije poštovala njihovu odluku. “Roditelji mu nisu loši ljudi. Tata je malo mrgud, ali paze na mene. Ne daju mi ništa teško raditi i čuvaju me”, dodaje u obranu svekra i svekrve ova trudnica.

“Samo eto jedini problem što imam sa suprugovim roditeljima je to ime za bebicu koje je od onih koje su nekad imali naši djedovi i pradjedovi. A ja želim nešto normalno i lijepo. Ovo mi je prva beba i želim uživati u trudnoći, braku i društvo naše bebe”, zaključuje. Što učiniti?

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.