Prati nas

Vijesti

Standard

Hrvati štede na hrani, ovih namirnica su se najviše odrekli zbog krize

Zbog poskupljenja i inflacije trošimo sve manje, štedimo gdje možemo. Nažalost, krenulo se od hrane.

Objavljeno

|

foto: stevepb/Pixabay

Prodaja najtraženijih proizvoda u trgovinama pada od početka ove krizne godine. Pokazalo je to veliko GFK istraživanje potrošačkih navika u 1.500 hrvatskih kućanstava. RTL je složio popis čega su se Hrvati odrekli.

Ulje, koje je do rujna poskupilo 52 posto, prodaje se manje nego obično i to između 5 i 10 posto. Slično je s brašnom i mlijekom koje je 28, odnosno 27 posto skuplje. Šećer je nešto manje poskupio, ali jednako ga manje kupujemo. Maslaca se sve više građani odriču – kupili su ga 10 posto manje ove godine.

Trajne kobasice, ali i one za roštilj skuplje su 13 posto, ali pad prodaje od desetak posto pokazuje da nekima očito postaju luksuz kojeg si ne mogu priuštiti. I hrenovke se, kao najjeftinije kobasice, kupuju manje, ali ne toliko kao salame, iako su one više poskupjele.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.