Prati nas

Ljubav

Digitalna džungla

Kako pronaći ljubav na internetu? Izbjegavajte ove četiri najveće pogreške

Telefonski razgovor je vrijedan jedino kada vas zaintrigira osoba koja je na drugom kraju zemlje ili drugom kontinentu. Tada vam razgovor može pomoći oko procjene trebate li pakirati kofere ili ne.

Objavljeno

|

Ilustracija (foto: Vladislav Vasnetsov/Pexels)

Traženje partnera na internetu ili putem aplikacija je poput odlaska u nepoznatu džunglu sa svim vrstama divljih životinja, otrovnog raslinja i zamki. Duše, raste tu i prekrasno cvijeće oko kojeg skakuću slatke životinjice zbog kojih se ulazak u džunglu isplati.

No na opasan teren ne idete bosonogi, bez pripreme i vodiča. Pa zašto se ne biste pripremili na opasnosti koje vrebaju u digitalnoj džungli? U nastavku pročitajte kako si prištedjeti vrijeme i energiju te kako brže doći do cilja u traženju ljubavi na mrežama.

Prekrižite profile s jednom fotografijom

Ako profil ima samo jednu fotografiju, to je numero uno dokaz da se iza njega krije prevarant ili prevarantica. Halo?! Živimo u 2022. godini kada i pećnice imaju kamere! Moguće je da je profil napravio računalni program – bot, a ne stvarna osoba. Blokirajte i više ne mislite na takve stranputice.

Zaboravite duge poruke

Dugačke poruke troše vaše vrijeme. Budite kratki i držite se 3-4 rečenice s jednim pitanjem. Nemojte ponavljati podatke koji se već vide u vašem profilu. Naši su umovi istrenirani za brza i laka zadovoljstva. Sačuvajte razgovore o svojoj prošlosti, djeci i unucima za buduće sastanke u stvarnom životu.

Ne dižite slušalicu

Više od 90 posto telefonskih razgovora je čisti gubitak vremena. Dovoljne su tri do četiri razmjene poruka nakon čega treba dogovoriti kavu, piće ili ručak na sigurnom mjestu. Dakle, riječ je o mjestu koje je vidljivo i javno. Insistiranje na skrovitom mjestu daleko od očiju javnosti može značiti samo dvije stvari; ili je osoba u braku ili je manijak. Treće ne postoji.

Za telefoniranje imate prijatelje i rodbinu. No telefonski razgovor može i prevariti pa na spoj možete otići s nerealno visokim očekivanjima ili zbog nedostatka “telefonske kemije” možete eliminirati osobu koja bi bila savršena za vas.

Telefonski razgovor je vrijedan jedino kada vas zaintrigira osoba koja je na drugom kraju zemlje ili drugom kontinentu. Tada vam razgovor može pomoći oko procjene trebate li pakirati kofere ili ne.

Izbjegavajte hodajuće probleme

Nije obećavajuće kada vas netko, primjerice, pita o vašem prošlom braku pa inzistira na pitanjima oko toga zašto se raspao. Čak ni kada kaže da je riječ o oprezu zbog negativnih iskustava iz prošle veze. Ne zaboravite da vas i fizički privlačna osoba može potegnuti u vrtlog svojih poremećaja i problema, a to vam nije potrebno. Blokirajte i idite dalje. Sretno!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.