Prati nas

Vijesti

Žene i nenasilje

Ostavite svađe iza sebe: Naučite kako nenasilno rješavati sukobe

Na radionicama se traga za mogućnostima postizanja mirnih rješenja u osobnom kontaktu, ali i sistemskim nasiljem, te njegovim nadilaženjem.

Objavljeno

|

foto: MSU

U Muzeju suvremene u umjetnosti u Zagrebu kreće zanimljiv ciklus besplatnih radionica.

Pod nazivom “Žene i nenasilje”, radionice potiču metode kreativnog učenja, a namijenjene su svima koji žele naučiti kreativno rješavati konflikte, podučavaju druge nenasilnim strategijama komunikacije ili koji samo žele unaprijediti kapacitete svoje nenasilne komunikacije – bez obzira kojeg su rodnog identiteta.

“Na radionicama se traga za mogućnostima u mikro i makro spektru postizanja mirnih rješenja u osobnom kontaktu, ali i sistemskim nasiljem, te njegovim nadilaženjem, kao i pitanjem političkih manjina, a samim time i ženskim i rodnim identitetom”, kaže voditeljica radionica Dina Ivan.

“Sukob se transformira u priliku da napravimo promjenu na bolje, a problemsku situaciju rješava se tako da se iz nje izlazi s novim snagama i vještinama”, dodaje. Uz to, pojašnjava kako nenasilna komunikacija po učenju Marsahlla Rosenberga, o kojoj je ovdje riječ, koristi kreativne alate poput scenskog prikaza, snap shot fotografije, pisanja tijeka svijesti, performansa i autentičnog pokreta i plesa.

Radionice se do kraja 2022. godine održavaju u sljedećim terminima: 25. listopada, 8. studenog, 22. studenog, 6. prosinca i 20. prosinca. Sve radionice odvijaju se od 18 do 20 sati. Besplatne su za sudionike, a broj sudionika je ograničen – do 16 polaznika. Projekt se odvija uz podršku Ministarstva kulture i medija RH.

Prijave na mail: [email protected] ili telefon: 0953543167

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.