Prati nas

Vijesti

Crna kronika

75-godišnjak krivo parkirao, napadač ga pretukao, glavom mu lupao u vrata automobila

Liječnička pomoć je ozlijeđenom 75-godišnjaku pružena u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Objavljeno

|

Napali starca u prometu
foto: Anastasiia Rybalko/Scopio

Kratak fitilj nije stvar samo zagrebačkog prometa, no upravo se u metropoli dogodila svađa u kojoj je deblji kraj i teške ozlijede izvukao 75-godišnji muškarac.

Kako je izvijestila zagrebačka policija, jučer (17. studenoga) oko 17;10 sati u Novom Zagrebu na Prilazu Vladislava Brajkovića, zbog nesuglasica u prometu se 75-godišnjak verbalno sukobio s jednom zasad nepoznatom muškom osobom.

Nije priopćeno što je uzrokovalo svađu, no poznato da je se u nju uključio još jedan, za sada nepoznati, muškarac koji verbalno napao 75-godišnjaka, a potom i fizički nasrnuo na njega. Liječnička pomoć je ozlijeđenom 75-godišnjaku pružena u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Istovremeno, Jutarnji list donosi i iskaz očevidaca. “Taj stariji vozač malo je krivo parkirao, recimo, poprijeko. Drugi vozač nije mogao proći pa je nastao verbalni sukob u kojem se stariji muškarac poprilično iznervirao. Pokušao je nekoliko puta pravilno parkirati, ali nije mu uspjelo. To je trajalo nekoliko minuta, nakon čega se i drugi vozač iznervirao, pa je starijeg pokušao natjerati da izađe iz vozila jer će mu on isparkirati i uparkirati automobil. No, 75-godišnjaku to se nije svidjelo”, kazali su stanari ulice.

Ističu kako je napadač tada silom izvukao starijeg vozača iz automobila te ga počeo navlačiti po cesti i udarati, a u nekom trenutku je snažno udario njegovom glavom o vrata automobila.

S obzirom na stariju dob napadnute žrtve napadaču prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora, no u blažoj kvalifikaciji djela prijeti mu od šest mjeseci do pet godina iza rešetaka

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.