Prati nas

Vijesti

Gdje su pare?

HSU: Novca ima samo je pokraden, isplatite božićnicu svim umirovljenicima!

Za isplatu božićnice u vrijednosti 100 eura Vlada bi trebala namaknuti 115 milijuna eura, odnosno 900 milijuna kuna, što je manje od opljačkanog iznosa u Ini.

Objavljeno

|

11 zahtjeva umirovljenika
Veselko Gabričević (foto: HSU)

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) zatražila je od Vlade da svim umirovljenicima isplati božićnicu. Time bi se ispravila nepravda i izjednačilo sve umirovljenike na državnoj razini, jer sad božićnice dobivaju samo umirovljenici u bogatijim gradovima, dok oni u siromašnijim sredinama o božićnici mogu samo sanjati.

Predsjednik stranke Veselko Gabričević istaknuo je da je riječ o najugroženijoj društvenoj skupini te da više od 700.000 umirovljenika živi s mirovinama nedostojnim čovjeka. Iznio je i računicu prema kojoj bi za isplatu božićnice u vrijednosti 100 eura Vlada trebala namaknuti 115 milijuna eura, odnosno 900 milijuna kuna, što je manje od opljačkanog iznosa u Ini.

Podsjetio je i da će 232.000 državnih službenika i namještenika dobiti božićnice od 1.750 kuna, za što je osigurano 406 milijuna kuna, što je manje od iznosa za koji je oštećen državni proračun u aferi s robnim rezervama.

“Prema tome, novca ima, samo nije pravilno raspoređen ili je otet korupcijom i kriminalom”, naglasio je Gabričević.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.