Prati nas

Vijesti

Zagrebačka božićnica

Zagreb je udvostručio iznos božićnica za umirovljenike

Gradonačelnik je kazao i kako je, kada je riječ o sanaciji šteta o potresa, njegovoj garnituri prioritet obnova zgrada, budući da Grad mora obnoviti još stotinjak objekata.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je da će umirovljenici metropole ove godine dobiti božićnicu. Riječ je o umirovljenicima čija je mirovina manja od 1.700 kuna.

Njima će biti isplaćeno 200 kuna božićnice, što je dvostruko više no prošle godine. “Pokušavamo izbalansirati udar inflacije. Proračun koji imamo je izgubio na vrijednosti i to za milijardu kuna. Cijene rastu, a plaće ne prate taj rast cijena. Radimo najbolje što možemo s proračunom koji imamo”, obrazložio je Tomašević. 

Gradonačelnik je kazao i kako je, kada je riječ o sanaciji šteta od potresa, njegovoj garnituri prioritet obnova zgrada, budući da Grad mora obnoviti još stotinjak objekata. “Do sada smo završili već četiri cjelovite obnove i do kraja godine ćemo još dvije. Na to trošimo stotine milijuna kuna, za Fond solidarnosti prijavljujemo milijardu kuna. Za vrtiće nam je na NPO-u prošlo 16 projekata i dobit ćemo ukupno četvrtinu novca za njih”, rekao je Tomašević.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.