Prati nas

Vijesti

Zagrebački model

Usprkos gunđanju, Zagrepčani briljiraju u odvajanju otpada

Podsjetimo, građani često negoduju zbog rasporeda odvoza plastike i biootpada , budući da se zbog novog modela prikupljanja žuti i smeđi spremnici brže pune.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Mjesec dana nakon uvođenja novog modela prikupljanja otpada zagrebačka gradska vlast pohvalila se rezultatima.

“U spremnicima za miješani komunalni otpad obiteljskih kuća nalazi 90 posto plavih ZG vrećica. Količina otpada je 27 posto manja, dok je prikupljene plastike 40, a biootpada čak 36 posto više”, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Podsjetimo, građani često negoduju zbog rasporeda odvoza plastike i biootpada , budući da se zbog novog modela prikupljanja žuti i smeđi spremnici brže pune. “Doista se znatno povećalo odvajanje otpada. Povećala se količina plastike i papira i interventno se povećao i odvoz. Odvoza će biti sve više i više. Tamo gdje se vidi da su kontejneri prenatrpani interventno se odvozi”, kazao je Tomašević u listopadu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.