Prati nas

Vijesti

Socijalne naknade

Zagreb isplaćuje naknadu umirovljenicima, ovo su uvjeti

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn naknade, mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300,00 kn naknade mjesečno, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn naknade mjesečno.

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Naknada umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec studeni 2022. isplaćivati će se putem tekućih računa i putem Hrvatske pošte.

Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune novčana naknada isplatit će se danas 15.11.2022. Korisnicima koji novčanu naknadu primaju putem Hrvatske pošte isplaćivat će se od četvrtka 17.11.2022. Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate. Nakon toga roka nema retrogradne isplate naknada za navedeni mjesec.

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 22/22), pravo na novčanu naknadu ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu naknadu umirovljenicima prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.700,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu naknadu umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

Oglas

  • I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kn mjesečno.
  • II. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 kn do 1.200,00 kn mjesečno.
  • III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 kn do 1.700,00 kn mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn naknade, mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300,00 kn naknade mjesečno, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn naknade mjesečno.

Za dodatne informacije možete se javiti na adresu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1.

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.