Prati nas

Vijesti

Socijalni transfer

700 milijuna kuna za umirovljenike i nezaposlene! Plenković najavio novi dodatak

Objavljeno

|

Dodatak za umirovljenike
Andrej Plenković, Knin 2020. (screesnhot: HTV)

Na današnjoj sjednici Vlade rh, premijer Andrej Plenković (HDZ) istaknuo je da je Vlada odlučila donijeti još jedan paket mjera pomoći koji će danas usvojiti.

“Cilj je da određene uštede koje su napravljene u proračunu sada preusmjerimo onim ciljnim skupinama u hrvatskom društvu kojima je pomoć najpotrebnija. Ovo su mjere koje imaju svoj socijalni karakter, koje ponovno obuhvaćaju umirovljenike s nižim mirovinskim primanjima, osobe s invaliditetom, nezaposlene i sve korisnike sustava socijalne skrbi, kao i korisnike doplatka za djecu”, objasnio je.

“Mi ćemo na ovaj način obuhvatiti gotovo milijun korisnika. Bit će dodijeljeno nešto više od 700 milijuna kuna. Riječ je o jednokratnoj novčanoj pomoći umirovljenicima s mirovinom do 4.360 kuna”, rekao je premijer Plenković.  Dodatak će, ovisno o visini mirovine, iznositi od 400 do 1.200 kuna.

“Donijet ćemo i odluku za jednokratnu pomoć stradalima u potresu, onima koji su i dalje zbrinuti u privremenom smještaju i to ćemo povezati s nastavkom paketa mjera koji držimo dvije godine, a riječ je otpisu potraživanja i naknade za električnu i toplinsku energiju”, zaključio je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.