Prati nas

Show

Odlazak

Odlazak Christine McVie rastužio je mnoge, ali iza nje su ostale svevremenske pjesme

Iza nje ostaju pjesme poput Little Lies, Everywhere, Don’t Stop, Say You Love Me, Songbird… McVie je napustila Fleetwood Mac nakon 28 godina 1998., ali se vratila 2014. godine.

Objavljeno

|

Umrla Christine McVie
Christine McVie (screenshot: Youtube)

“Nema riječi kojima bismo opisali našu tugu zbog smrti Christine McVie. Bila je doista jedinstvena, posebna i talentirana iznad svake mjere. Bila je najbolja glazbenica koju je itko mogao imati u svom bendu i najbolja prijateljica koju je itko mogao imati u životu. Bili smo jako sretni što smo dijelili život s njom. Pojedinačno i zajedno, duboko smo cijenili Christine i zahvalni smo na nevjerojatnim uspomenama koje imamo”, objavio je britansko-američki bend Fleetwood Mac na društvenim mrežama.

Christine McVie, koja je svirala klavijature u Fleetwood Macu, napisala je, ali i otpjevala, neke od njihovih najpoznatijih pjesama. U turbulentnim vremenima, brodolomima i ljubavnim zapletima, McVie je bila bendovsko čvrsto sidro. Njena postojana i staložena figura za klavijaturama bila je kontrapunkt Lindseyu Buckinghamu i Stevie Nicks, članovima benda koji su sa sobom vukli prtljagu kompliciranog ljubavnog odnosa, a povremeno i međusobne mržnje.

Umrla je u 79. godini, priopćila je njezina obitelj, mirno u bolnici, okružena članovima obitelji. U priopćenju piše: “Željeli bismo da svi sačuvaju Christine u svojim srcima i da se sjećaju života nevjerojatnog ljudskog bića i cijenjene glazbenice koju su svi voljeli”.

Rođena kao Christine Perfect, McVie se udala za basista Fleetwood Maca Johna McVieja i pridružila se grupi 1970. godine. Prije toga je bila je klavijaturistica i pjevačica blues benda Chicken Shack s kojim je odsvirala i otpjevala I’d Rather Go Blind, blues i soul klasik Ette James.

Iza nje ostaju pjesme poput Little Lies, Everywhere, Don’t Stop, Say You Love Me, Songbird… McVie je napustila Fleetwood Mac nakon 28 godina 1998., ali se vratila 2014. godine.

Fleetwood Mac u Tulsi 2018. godine (foto: Raph_PH/Wikimedia)
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.