Prati nas

Vijesti

Za svaki slučaj

Papa Franjo potpisao pismo odricanja od papinske dužnosti

Franjo je često ponavljao da će se povući u slučaju da ga narušeno zdravlje spriječi u vođenju Rimokatoličke crkve koja ima 1,3 milijarde vjernika.

Objavljeno

|

Od čega boluje papa Franjo?
Papa Franjo (foto: reynaldodallin/Pixabay

Papa Franjo otkrio je u intervjuu, koji je u nedjelju objavio španjolski list ABC, da je 2013. godine nakon što je izabran potpisao pismo odreknuća, u slučaju da zbog teških i trajnih zdravstvenih problema bude spriječen u obavljanju papinske službe, prenosi Danas.hr,

Papa Franjo, koji je u subotu navršio 86 godina i čini se da je dobroga zdravlja, osim problema s koljenom, rekao je da je pismo predao tadašnjem vatikanskom državnom tajniku Tarcisiju Bertoneu.

Bertone je služio u vrijeme njegova prethodnika Benedikta XVI. i na toj je dužnosti ostao još šest mjeseci nakon izbora pape Franje 13. ožujka 2013. godine.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.