Prati nas

Vijesti

Snahe i svekrve

Vjeroučiteljica svekrvi rekla da je seljačina pa dobila kaznu od 4.000 kuna

Marija se pak žalila na nepravomoćnu presudi tvrdeći kako nije točno da je vrijeđala svekrvu te je svemu kriv suprug s kojim nije u dobrim odnosima. Sve se događalo u svibnju na karlovačkom području.

Objavljeno

|

Snaha zlostavlja svekrvu
foto: Ainara Oto/Unsplash

Vjeroučiteljica Marija (32) proglašena je krivom i osuđena jer je brutalno izvrijeđala svekrvu u prisutnosti svojeg malodobnog djeteta, javlja Danica.hr.

Prema pravomoćnoj presudi, mora platiti 4.000 kuna: 3.600 kuna kazne, 150 kuna troškova postupka i 250 kuna troškova žalbe višem sudu koja joj je na koncu odbijena. Osuđena je da je nakon svađe svekrvi rekla da je “seljačina”, da si “obuje opanke i ode na selo” te da joj “je… mrtvu majku”.

Ključan je bio iskaz njezina supruga koji je svjedočio tim nemilim scenama i identično je iskazivao na ispitivanju u policiji i pred sudom. Rekao je da je Marija njegovu majku psihički uznemirila. Isto je policiji tog dana potvrdila i majka, ali je kasnije odbila svjedočiti na sudu.

Marija se pak žalila na nepravomoćnu presudi tvrdeći kako nije točno da je vrijeđala svekrvu te je svemu kriv suprug s kojim nije u dobrim odnosima. Sve se događalo u svibnju na karlovačkom području.

“Pogrdni izrazi koji mi se stavljaju na teret da sam ih govorila svekrvi nisu uopće izrazi koje ikad koristim, i to prije svega zbog profesije koju obavljam jer sam diplomirani teolog i profesorica vjeronauka u školi”, naglašavala je Marija.

Upozorava kako joj je nasilničko i vulgarno ponašanje potpuno nepoznato, neovisno o tome što ima određenih nesuglasica sa svekrvom i suprugom. No, Visoki prekršajni sud RH na koncu je odbacio njezinu žalbu te potvrdio nepravomoćnu presudu karlovačke sutkinje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.