Prati nas

Vijesti

Crna kronika

Zadranin (69) nasjeo na priču ‘američke vojnikinje’, maštali su o nekretnini u Hrvatskoj

Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise. 

Objavljeno

|

Muškarac se zaljubio u ženu na internetu
foto: Piotr Wilk/Unsplash

Iako češće izvještavamao o ženama koje su žrtve takozvanih romantičnih prevaranata, čini se da ni muškarci nisu imuni na internetsko hofiranje. Policijska uprava zadarska izvijestila je da provodi istragu slučaja u kojem je 69-godišnji muškarac ostao kratak za 30.000 kuna, a sve zbog navodne američke vojnikinje.

Oštećeni je tijekom studenog ove godine putem društvene mreže komunicirao s ženskom osobom koja mu se predstavila kao pripadnica američke vojske u misiji te ga je obavijestila da će mu dostaviti veću količinu novca na čuvanje. Obećala mu je da će ona naknadno, slijedeće godine doći u Hrvatsku zbog kupnje nekretnine.

Radi dostave novca u Hrvatsku oštećeni je kontaktirao s nepoznatom muškom osobom koja mu je trebala poslati novac te je putem elektroničke pošte dobio obavijest da će mu paket s novcem biti dostavljen na adresu nakon uplate 4,000 Eura za carinjenje, nakon čega je oštećeni uplatio traženi novčani iznos.

Međutim, nakon što je uplatio novac ponovno je primio zahtjev za daljnju uplatu  novca, oštećeni je shvatio da je prevaren te je događaj prijavio policiji.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.