Prati nas

Show

Vječno mlad

Legendarni Jimmy Stanić slavi 94. rođendan i priprema spektakl za Valentinovo u Tvornici

‘Izvor moje vitalnosti je u sretnom braku, iako sam svoje prvo i jedino ‘da’ izgovorio tek sa šezdeset godina, kad sam dočekao onu pravu’, kaže Jimmy.

Objavljeno

|

Barbara Trohar i Jimmy Stanić (screenshot: Croati Records)

Legendarni Stjepan Jimmy Stanić danas slavi 94. rođendan. Omiljeni glazbenik prvi je singl snimio u svojim dvadesetim godinama i otada ne prestaje svirati. Posljednji studijski album 91+ objavio je 2020. godine te osvojio Porina za najbolji album popularne glazbe.

O završetku karijere niti ne razmišlja i jednom je prilikom rekao da će s pozornice sići tek kad se s nje “skljoka”. Zajedno sa svojim pratećim bendom The Boys priprema i veliki koncert za Valentinovo u Tvornici kulture u Zagrebu.

Na pozornici će mu se, kao i uvijek, pridružiti životna i glazbena pratilja, supruga Barbara Trohar (87) s kojom je u sretnom braku već više od 30 godina.

“Izvor moje vitalnosti je u sretnom braku, iako sam svoje prvo i jedino ‘da’ izgovorio tek sa šezdeset godina, kad sam dočekao onu pravu. Životnu snagu daju mi i glazba i humor, a ima nešto i u genima, jer je i moja mama bila dugovječna”, kazao je jednom za Nacional.

“Prvi put smo zajedno zapjevali prije 37 godina u Lisinskom i publika je odlično reagirala, a drukčije nije ni danas. Mi jesmo već malo u godinama, ali mislim da to nikome ne smeta ako ste dobro raspoloženi i dobro pjevate”, kazao je Jimmy.

Zanimljivo, ali poznati glazbenik Jimmy je skoro postao i glumac. Naime, upravo je njemu prvo bila ponuđena uloga gospodina Fulira u legendarnom filmu “Tko pjeva, zlo ne misli”, ali je nije mogao prihvatiti jer je upravo kretao na turneju. Ulogu je tada dobio Relja Bašić i ostvario jednu od svojih najboljih uloga.

Jimmy iza sebe ima 10 albuma i mnogo singlova, a osim što pjeva, svira gitaru i kontrabas.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.