Prati nas

Vijesti

Zagreb

Tomašević najavio poskupljenje vode, objavio i razlog dizanju cijene

Poskupljenje će ići točno onoliko koliko je potrebno za sufinanciranje iz europskih fondova, navodi gradonačelnik metropole.

Objavljeno

|

Koliko poskupljuje voda?
Tomislav Tomašević (foto: zagreb.hr)

Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da do daljnjega neće podizati cijene javnog prijevoza, ali voda će biti značajno skuplja.

“Što se tiče vode, moram reći da smo imali nedavno dva pucanja magistralnih vodovoda. To je neizdrživa situacija. Za to nam treba poskupljenje od 15 posto. Treba nam taj novac za obnovu vodoopskrbne mreže. Krediti su već uzeti i već ih teško vraćamo. Nemamo kako drugačije to financirati nego poskupljenjem”, rekao je Tomašević.

“Povući ćemo maksimalno koliko možemo iz europskih fondova, no treba nam poskupljenje od 15 posto. Poskupljenje će ići točno onoliko koliko je potrebno za sufinanciranje iz europskih fondova”, rekao je gradonačelnik ne navodeći točan datum od kad će se ova odluka primjenjivati.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.