Prati nas

Vijesti

Standard

Tomašević se dogovorio sa sindikatima: ‘Idu poskupljenja, inflacija je…’

Zagreb je u posljednjoj minuti izbjegao generalni štrajk radnika gradskih tvrtki. Konačnu cijenu će, čini se, platiti građani.

Objavljeno

|

Gdje su javni voćnjaci u Zagrebu?
Tomislav Tomašević

Radnici Zagrebačkog holdinga neće ići u generalni štrajk. Kako je objavio gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, postignut je dogovor sa sindikatima Holdinga i ZET-a. Najavio je i da će doći do poskupljenja za građane. 

“Postigli smo dogovor, mislim da je to najvažnije za građane Zagreba i da je dogovor korektan za sve. Našli smo se negdje na pola puta”, rekao je gradonačelnik objasnivši što je točno “pola puta”. Radnicima od 1. siječnja ide osnovica gore za 5 posto, a još za tri posto od 1. srpnja. Dižu se i prava po neoporezivim isplatama, a povećavaju se i stalni dodaci, pri čemu će stalni dodaci biti veći za radnike s manjim plaćama.

“Obvezali smo se da ćemo dati sve od sebe da se naprave nove sistematizacije do kraja veljače i u ZET-u i u Holdingu”, rekao je dodavši da se to prvenstveno odnosi na zahtjeve o koeficijentima. Štrajk ga, kaže, nije prestrašio. “Ne, ja sam rekao i na sastanku, ako se treba dogoditi, neka se dogodi. Ne možemo ugroziti opstojnost firme”, rekao je.

No kako će namaknuti novac za povećanje plaća i materijalnih prava radnika gradskih tvrtki? “Morat će doći do korekcije cijena. Doći će do poskupljenja. Inflacija je, rastu cijene svega”, zaključio je Tomašević no nije precizirao što će točno i koliko poskupjeti.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.