Prati nas

Mozaik

Praktično pitanje

Treba li svekrva sjediti naprijed ili odostraga, ako njen sin vozi?

Iako se pitanje iz naslova čini naizgled smiješnim, mnoge su majke zamjerile svojim sinovima što su prilikom zajedničkih vožnji na suvozačevo mjesto posjeli supruge.

Objavljeno

|

foto: Elena Pasenko/Scopio

Raspored sjedenja u automobilu često odražava obiteljsku hijerarhiju i dinamiku pa mnogima nije svejedno sjedi li na suvozačevom mjestu svekrva ili snaha. Dakako, ako je sin za upravljačem. “Pa gdje je mjesto svekrvi u automobilu?” upitala je jedna korisnica Quore. Prenosimo neke od odgovora koje je dobila.

“Ovisi o nekoliko stvari. Prije svega o njezinom zdravlju i je li to automobil s četvora vrata. Ovisi i o tome što je svrha puta. Primjerice, idete li u obiteljsko razgledavanje znamenitosti koje je lakše vidjeti s prednjeg sjedala? Je li suvozačevo sjedalo prazno? Ako je ljubazna i ako mi se sviđa, dopustila bih joj da sjedne naprijed. Ali ako misli da je to njeno pravo, i ja mogu biti kučka. Sjela bih na suvozačevo mjesto prije nje”, napisala je komentatorica koja se pohvalila sa sjajnim odnosom sa svekrvom.

Druga je sudionica ove rasprave napisala: “Kad bi me svekrva posjećivala, uvijek bih je posjela na suvozačevo sjedalo. Imala je poteškoća s ulaskom i izlaskom iz automobila zbog zamijenjenog kuka. Sjedila sam straga dok je njen sin vozio kako bi njoj bilo udobno. Za mene sjediti na stražnjem sjedalu nije predstavljalo manje vrijedno mjesto. Za nas je to bilo samo sjedalo u automobilu koji će nas prevesti od jedne do druge točke.”

Možda najzanimljiviji odgovor na postavljeno pitanje dolazi od jednog muškarca. “Treba li svekrva sjediti naprijed ili straga? Ovisi o tome vozi li ili ne. Ako ona vozi, svakako bi trebala sjediti na prednjem sjedalu. Ako ste samo vas dvije u automobilu, ona može sjesti gdje god želi. Ako vaš suprug vozi, vi biste trebali sjediti na suvozačevom sjedalu, a vaša svekrva bi trebala sjediti straga. Naravno, suvozačevo sjedalo ponekad se naziva i ‘sjedalo smrti’. Ovisno o vašem odnosu sa svekrvom, možda joj želite prepustiti to mjesto”, zaključio je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.