Prati nas

Vijesti

Koalicija razdora

HSU je izbacio Silvana Hrelju iz članstva, kažu da je to higijensko pitanje

‘Nemam namjeru iznositi svoju obranu jer nisam ništa skrivio. Neka rade što hoće, briga me’, poručio je Hrelja.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja hvali Plenkovića.
Silvano Hrelja

Predsjedništvo Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) isključilo je danas Silvana Hrelju iz stranke zbog sudjelovanja na skupu koalicije stranaka Umirovljenici zajedno. To je kraj dugog razilaženja ovog političkog veterana i aktualnog vodstva najjače umirovljeničke stranke. HSU je ovaj potez nazvao “uvođenjem političke higijene na našim prostorima”.

Nadalje, iz HSU-a navode da su okupljene tri stranke – “opskurne umirovljeničke strake koje zajedno nemaju ni deset članova”, kao i to da se radi o “grupici vječitih kandidata za saborske fotelje” mjesecima predlaže ujedinjavanj.”

“To izbjegavamo jer je potpuno kontraproduktivno. Ne želimo surađivati s osobama koje nose etiketu lažnih umirovljenika, propalih političkih preslagivača, ljubitelja NDH, prostačkih i vulgarnih verbalnih eskapada, ponosnih ‘Berinih penzića‘, koalicijskih partnera Milana Bandića, samozvanih ‘žetončina’, a sve kako bi se ostvarili osobni interesi”, poručuju iz HSU-a i dodaju: “Nažalost to naš saborski zastupnik nije shvatio i današnjom potporom grupici političkih egzibicionista grubo je prekršio Statut i nanio veliku štetu našoj stranci.”

Silvano Hrelja u izjavi za Hinu rekao kako sve što radi, radi za sve umirovljenike te kako je prihvatio poziv na skup te tri stranke i udruge na koji je pozvan i predsjednik HSU-a. “Nije zabranjeno sudjelovanje niti na jednom skupu, ne vidim čime je zabranjeno izvijestiti ljude iz tih udruga i stranaka što se radi, koje su zakonske promjene i problemi u udruživanju umirovljenika. Nemam namjeru iznositi svoju obranu jer nisam ništa skrivio. Neka rade što hoće, briga me”, poručio je Hrelja koji je već ranije najavio da će se nakon aktualnog mandata povući s političke pozornice.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.