Prati nas

Vijesti

Kazne

Objavljene su visine kazni za Zagrepčane koji ne koriste plave ZG vrećice za otpad

Čistoća ima svoje metode kako utvrditi tko nije koristio ZG vrećice – od kamera do pretraživanja sadržaja vrećice.

Objavljeno

|

Kolika je kazna za neodvajanje otpada?
foto: zagreb.hr

Zagrebačka Čistoća krenula je kažnjavati nesavjesne građane koji ne odlažu miješani komunalni otpad u plave ZG vrećice. Kako je objasnio gradonačelnik Tomislav Tomašević, kupovinom službenih vrećica plaća se usluga odvoza i zbrinjavanja otpada pa će po utvrđivanju identiteta, prekršitelji dobiti kazne.

Kazne su individualne i iznosit će do 65 eura za kućanstva te do 130 eura za pravne osobe, prioćeno je iz Gradske uprave. Prve kazne trebale bi stići na računima za siječanj.

“Čistoća ima svoje metode kako utvrditi tko nije koristio ZG vrećice – od kamera do pretraživanja sadržaja vrećice”, rekao je Tomašević.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.