Prati nas

Vijesti

Varaždin

HDZ i Hrvatska stranka umirovljenika potpisali su koalicijski sporazum u Varaždinu

Mislim da su građani možda već i zasićeni politikom, s obzirom na sve što se događalo u zadnje dvije godine i na nekonstruktivnost i destruktivnost od strane pojedinih dionika u Gradskom vijeću, poručuju iz HDZ-a.

Objavljeno

|

HSU koalirao s HDZ-om.
Damir Habijan, HDZ (screenshot: Youtube)

HDZ i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) potpisali su u Varaždinu koalicijski sporazum uoči predstojećih privremenih izbora. Riječ je o sinergiji HDZ-a i zlatne generacije, kazao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Habijan.

“Dali su veliki obol ovom gradu, ono što je zapravo najbitnije: svoj rad, svoj doprinos, iza njih je ostalo puno toga i mislim da se na taj način moramo  prema njima odnositi. Siguran sam da ova koalicijska lista može postići – ne dobar – nego odličan rezultat”, misli glavni gradski hadezeovac.

S druge strane, predsjednik varaždinskog HSU-a Zlatko Zuber smatra da ih do sada u Gradskom vijeću nije nitko zastupao. Podsjetimo, u Gradskom vijeću sjedio je Viktor Mrzlečki kao predsjednik najveće gradske udruge umirovljenika.

“Pitali su me zašto s HDZ-om? Zato jer treba biti vertikala od vrha do dolje, a drugo: mislim da će nam četvrto mjesto ako prođemo omogućiti da dobro zastupamo umirovljenike. Do sada to nismo vidjeli. Mi smo godinama radili, nismo bedasti, imamo još dosta pameti da možemo pomoći, a želimo da nam grad na neki način to vrati”, objasnio je Zuber.

Zlatko Zuber, HSU (screenshot: Youtube)

“Mislim da su građani možda već i zasićeni politikom, s obzirom na sve što se događalo u zadnje dvije godine i na nekonstruktivnost i destruktivnost od strane pojedinih dionika u Gradskom vijeću. Nadam se da će oni koji izađu, a volio bih da to bude što veći broj, prepoznati upravo te destruktivce i kazniti ih na neki način. Kada govorimo o destruktivcima, tu govorimo o skupini iz Budimo grad koji je većim dijelom zaslužan što izlazimo na izvanredne izbore”, poručio je Habijan.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.