Prati nas

Vijesti

Ministar najavio reviziju zakona kojim se sirotinji država upisuje na imovinu

Ova Vlada nije Vlada koja otima, već Vlada koja želi pomagati, a uredba je potrebna radi opsežnih reformi zbog kojih su nužne izmjene i dopune Zakona o socijalnoj skrbi, kaže ministar Marin Piletić.

Objavljeno

|

Piletićeva mirovinska reforma nije oduševila oporbu. Ulaganje dijela mirovinske štednje u alternativne fondove, uz državno jamstvo, oporba smatra koruptivnim modelom koji nije viđen nigdje u svijetu.
Marin Piletić (screenshot: Youtube)

Nakon sastanka koalicijskih partnera u Banskim dvorima, pred novinare je stao ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić. Tema njegovog obraćanja bila je zabilježba države na nekretnine korisnika zajamčene minimalne naknade, a koja je uzbunila hrvatsku javnost.

“Jedna od tema sastanka bila je i aktualna medijska tema zabilježbe na nekretnine korisnika zajamčene minimalne naknade. Ja sam u nekoliko istupa u javnosti rekao zbog čega je bila donesena ta uredba, odnosno taj članak u Zakon 2022. ali i zbog opsežnih reformi na kojima radimo moramo ponovno  ići u izmjene i dopune Zakona o socijalnoj skrbi, vezano i za osobnu asistenciju i uz inkluzivni dodatak, i da će to biti materija kojom ćemo se baviti u 2023. godini”, rekao je ministar Marin Piletić novinarima.
 
Istaknuo je da će taj članak Zakona o socijalnoj skrbi bit će temeljito preispitan. “Upravo je to konsenzus nakon današnjeg sastanka vladajuće koalicije, gdje smo rekli da u izmjenama i dopunama Zakona koji ćemo predložiti, minimalno što ćemo učiniti jest da ćemo maknuti prvu nekretninu, odnosno nekretninu koju su koristili korisnici zajamčene minimalne naknade. Još jedanput želim izraziti stav Vlade da ovo nije Vlada koja želi otimati, nego pomagati, kao što smo činili ne samo prošle godine, nego što ćemo činiti i do kraja mandata.”

“Ova Vlada nije Vlada koja otima, već Vlada koja želi pomagati, a uredba je potrebna radi opsežnih reformi zbog kojih su nužne izmjene i dopune Zakona o socijalnoj skrbi”, kazao je Piletić uz dodatak da se korisnici minimalne naknade ne moraju bojati.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.