Prati nas

Mozaik

Nisu uvijek svekrve krive! Ovih 6 znakova odaju toksične snahe

Imati toksičnu snahu jedan je od najtežih scenarija koji život može prirediti svekrvi, jer to je žena koja određuje dinamiku između svekrve i njenog sina, ali i između bake i unučadi.

Objavljeno

|

Zločesta snaha
foto: Marie Dashkova/Scopio

Baš kao što postoje otrovni roditelji, otrovni partneri, otrovne bake i djedovi i otrovne svekrve, tako postoje i otrovne snahe. Bez obzira na to koliko svekrve bile dobre i mile prema njima, toksične snahe u majkama svojih muževa uvijek vide – dušmana.

Toksična snaha može biti zlobna, narcisoidna, sebična i bezosjećajna prema svekrvi većinu vremena, bez ikakvog razloga. Ako sumnjate da možda i vi imate toksičnu snahu, možda su ovo znaci koji će potvrditi vašu sumnju.

1. Vrlo otvoreno pokazuje da vas ne podnosi

Uvijek će jasno dati do znanja da vas mrzi i da ju živcira svaka sitnica koju učinite. Ponekad će biti suptilna oko toga da vas ne podnosi, ali većinom će biti prilično otvorena. Omalovažavat će vas pred ostalim članovima obitelji. Ako kažete svoje mišljenje, ona će ga odmah pregaziti i odbaciti. U komunikaciji s vama je gruba i želi da osjećate da vaše mjesto u obiteljskom poretku nije važno. Uživa u tome da patite.

2. Narcisoidna je i izrazito sebična

Sebičnost je njezino srednje ime, a narcis je njezin identitet. Stalo joj je samo do sebe i vlastitih potreba i interesa. Ne mari kako bi njezini postupci mogli utjecati na vas. Kao pravi narcis, doći će k vama i biti dobra prema vama ako joj nešto treba. No čim dobije ono što želi, ponašat će se prema vama kao prema zadnjem smeću.

3. Nema apsolutno nikakvog poštovanja prema vama

Ako imate toksičnu snahu, budite uvjereni da je poštovanje zadnja stvar koju ćete od nje doživjeti. Njena nesklonost prema vama nadmašit će svaki tračak svjetla koji pokušavate unijeti u odnos s njom. Vrijeđat će vas pred unucima, činit će da se osjećate nebitnima i nevažnima i omalovažavat će vas kad god vas vidi. Ne poštuje vas i zbog toga se osjeća dobro. Vi ste, zapravo, žrtva njenih kompleksa i nesigurnosti.

4. Ogovara vas

Kad god osjeti da je propitkujete ili pokušavate prozvati zbog njezine toksičnosti, odmah će započeti kampanju blaćenja protiv vas. Klevetat će vas i neće štedjeti vrijeme ni energiju da vas ocrni pred sinom, obitelji, susjedima i kolegama. Ako je potrebno, mogla bi čak izmisliti laži o vama kako bi okrenula ljude protiv vas. Pretvara se da je nevina i to joj dobro ide.

5. Prezire vas i vaše mišljenje

Što god imate za reći, njoj to nije važno. Možda se udala za vašeg sina, ali vi joj ništa ne značite. Zato, kad god pokušate iznijeti svoje mišljenje u bilo kojoj obiteljskoj raspravi, ona će ga odmah odbaciti ili će se pretvarati da vas nije čula.

6. Misli da je nepogrešiva

Vaša snaha nikad ne može pogriješiti, a vi ste u njenim očima uvijek u krivu? Toksična snaha će pronaći mane u svemu što radite pa makar je ona kriva za loše ishode. Čak i kada su svi dokazi protiv nje, ona će odbiti priznati svoje pogreške i učinit će sve da krivicu svali na vas.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.