Prati nas

Show

Povratak

Povratak Maje Blagdan: Molitva i misa su temelj i putokaz mog života

Posljednjih petnaest godina Blagdan se posvetila duhovnoj glazbi, sudjeluje na seminarima duhovne obnove, kao glazbeni animator, a koncerti duhovne glazbe, koje održava s bendom, postali su ono što je veseli i ispunjava.

Objavljeno

|

Gdje je nestala Maja Blagdan?
Maja Blagdan (screenshot: AquariusRecords/youtube)

Pjevačica Maja Blagdan (54) uskoro izdaje dvostruki album koji s četrdeset pjesama objedinjuje blistavu karijeru. Izlaskom kompilacije obilježit će trideset godina od izdavanja svojeg prvog albuma. No mnogi se pitaju gdje je i što radi ova glazbena zvijezda koja je nekada s pjesmom Sveta ljubav predstavljala Hrvatsku 1996. na Eurosongu u Oslu.

“Proteklih desetak godina glazbu nisam zapustila, posvetila sam joj se u nekom drugom izričaju. Tempo kojim sam dotad živjela u jednom je trenutku postao preintenzivan i nije ostavljao mjesta za neke moje druge potrebe. Sve je došlo do nekog svog ruba i osjetila sam da je vrijeme za povlačenje. Odgovaralo mi je da se maknem od prejakih svjetala reflektora. Htjela sam jedan novi život!”, kazala je Blagdan za Jutarnji list.

Posljednjih petnaest godina Blagdan se posvetila duhovnoj glazbi, sudjeluje na seminarima duhovne obnove, kao glazbeni animator, a koncerti duhovne glazbe, koje održava s bendom, postali su ono što je veseli i ispunjava.

“Puno putujem i obišla sam mnoga poznata svetišta, od kojih izdvajam put u Lourdes i Jeruzalem u Svetoj zemlji. Ta putovanja su zaista posebna jer se s odmakom od svega, uranjajući još potpunije u neke duhovne stvarnosti, vratiš svakodnevnici osnažen i inspiriran”, kazala je za Jutarnji dodavši: “Vjera je moj životni oslonac. Molitva i odlazak na svetu misu su temelj i putokaz mog života.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.