Prati nas

Vijesti

Socijalni transferi

Stiže nova jedokratna pomoć umirovljenicima, poznati su iznosi

Mjere su izazvale pozitivne reakcije komora, Matice umirovljenika, sindikata umirovljenika, institucija lokalne samouprave i svih aktera, a paket ima punu podršku parlamentarne većine, poručio je premijer Andrej Plenković.

Objavljeno

|

Plenkovićeva novogodišnja čestitka građanima
Andrej Plenković (screenshot: vlada.hr)

Na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća predstavljen je novi paket Vladinih mjera za ublažavanje inflatornih učinaka i porasta cijena energenata. Paket je težak 1,7 milijardi eura i vrijedit će godinu dana. Ovu su, za sada, poznati elementi paketa.

Inflatorni i energetski dodatak za umirovljenike

Svi koji imaju mirovinu do 260 eura dobit će 160 eura pomoći, oni koji imaju od 260 do 330 eura – 120 eura, oni s mirovinom od 330 do 470 eura – 80 eura, a oni s mirovinom od 470 do 610 eura – 60 eura dodatka.

Struja i plin

Cijena struje ostat će ograničena još šest mjeseci, a plina idućih godinu dana.

Jednokratna potpora primateljima dječjeg doplatka

Za jedno dijete 45 eura, za dvoje djece, 70 eura, za troje 100 eura, za četvero 130 eura i za petero ili više djece 160 eura.

Vlada ovim četvrtim mjerama nastavlja pomagati građanima i gospodarstvu. Mjere su izazvale pozitivne reakcije komora, Matice umirovljenika, sindikata umirovljenika, institucija lokalne samouprave i svih aktera, a paket ima punu podršku parlamentarne većine, poručio je premijer Andrej Plenković. Najavio je da će mjere biti predstavljene u cjelini nakon što budu predstavljene na sjednici Predsjedništva HDZ-a. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.