Prati nas

Ljubav

Baka preljubnica

Zabrinuti unuk: Trebam li reći djedu da ga baka vara?

Što učiniti kada saznamo neugodne činjenice iz života svojih najbližih? Trebamo li informacije otkriti drugima i tako ih povrijediti ili moramo sve zadržati u sebi?

Objavljeno

|

Baka ima ljubavnika
foto: Sfakianakis/Unsplash

Ni životi djedova i baka nisu lišeni strasti i ljubavnih zapleta, ma koliko ih rijetko zamišljali u takvim situacijama. Upravo je jedan čitatelj Quore objavio da je saznao da njegova baka ima ljubavnika, no ne zna što treba učiniti s tim saznanjem.

“Bio sam u kinu s bakom kad sam se okrenuo i krajičkom oka vidio svjetlo njenog mobitela. Dopisivala se. Napisala je nekom muškarcu da ga želi u sebi. Taj muškarac nije moj djed. Od tada se osjećam loše. Što da radim? Izjeda me sve to i osjećam se jadno”, napisao je. Treba li razgovarati s bakom? Treba li upozoriti djeda? Ili je najbolje sve zaboraviti? U nastavku donosimo neke od savjeta koje je dobio od ostalih čitatelja.

“Iznevjerio si baku”

“Nemaš pojma što se s njima događalo. To ne mora značiti ništa. Može biti šala s prijateljem, moglo bi biti mnogo toga, uključujući i nevjeru. Ali u svakom slučaju, nikad nisi trebao čitati poruke s bakinog ili bilo čijeg telefona. To je povreda privatnosti. Ako te ovo izjeda, to nije zbog hipotetskog sextinga tvoje bake, već zato što si iznevjerio njezino povjerenje špijunirajući njezin mobitel”, napisala mu je jedna ljutita komentatorica.

“Možda nisi dobro vidio”

“Ako te to stvarno izjeda, razgovaraj nasamo s bakom o tome. Možda je bila šala. Možda zapravo nije napisala ono što misliš da jest. Možda je poruku poslala djedu. Ruku na srce, periferni vid nije savršen. Možda si pogrešno pročitao nešto tako sitno kao što je tekstualna poruka”, savjet je jednog sudionika rasprave.

“Reci djedu, možda mu to pomogne da je ostavi”

“Popričaj s djedom. Vidi zvuči li kao da je sretan u braku. Ako zvuči kao da stvarno jest – samo odustani. Ako zvuči jako nesretno, smisli način da sazna ponešto o svojoj ženi preljubnici. Pošalji mu anonimnu poruku ili neka mu priču o nevjernoj supruzi dojavi netko drugi. Možda je nesretan i sanja o povodu za bijeg od tvoje bake”, riječi su s kojima je drugi komentator ponudio novo viđenje ove situacije.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.