Prati nas

Vijesti

Srce zajednice

Blagajnica (91) putem interneta prikupila novac za mirovinu

‘Da bih se mogla umiroviti, trebam otplatiti prikolicu u kojoj živim. Ako to uspijem, imat ću dovoljno novca za plaćanje najma parcele, namirnica i lijekova koje trebam.’

Objavljeno

|

Blagajnica otišla u mirovinu, prikupila novac na internetu, 91 godina
Betty Glover (screenshot: kdrv)

91-godišnja baka koja radi u supermarketu sada može otići u mirovinu nakon što su dobri ljudi širom svijeta prikupili novac i omogućili joj da se – odmori. Betty Glover živi u Phoenixu u američkoj državi Oregon, a o mirovini je počela razmišljati zbog problema s vidom. Inače bi radila i dalje.

Iako je internetska kampanja za prikupljanje donacija na GoFundMe platformi imala za cilj prikupiti 40.000 dolara, prikupljeno je više od 70.000 dolara, što je ekvivalent od 64.000 eura. “Rođendan mi je 22. svibnja i planirala sam se umiroviti prije toga”, kaže Glover, uz napomenu da će u mirovinu službeno otići 1. svibnja. Zahvalila je svima koji su joj to omogućili.

Na svojoj GoFundMe stranici napisala je: “Ja sam prabaka koja će uskoro napuniti 92 godine i još uvijek skeniram namirnice na WinCo kasi. Iako volim kupce i ljude s kojima radim, željela bih se umiroviti. Zaista moram otići u mirovinu jer mi vid slabi zbog makularne degeneracije. Da bih se mogla umiroviti, trebam otplatiti prikolicu u kojoj živim. Ako to uspijem, imat ću dovoljno novca za plaćanje najma parcele, namirnica i lijekova koje trebam. Cijenila bih bilo kakvu pomoć.”

Kao dio zahvale gospođa Glover je napisala da je “još uvijek iznenađena” s iskazanom ljubavlju zajednice, posebno svojim susjedima iz Rogue Valleya koji su najviše pridonijeli njenom uspješnom umirovljenju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.