Prati nas

Vijesti

Otkazano

Ništa od štrajka liječnika

Pregovori s ministrom zdravstva Vilijem Berošom nisu urodili plodom pa su zato liječnici pokucali na vrata premijera Plenkovića.

Objavljeno

|

Liječnici neće štrajkati
foto: S. Bura/mj

Glavni odbor Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) donio je odluku da liječnici neće štrajkati. Posljedica je to sastanka predstavnika sindikata s premijerom Andrejom Plenkovićem (HDZ).

Naime, nova uredba o koeficijentima će stupiti na snagu potkraj travnja. Ona će liječnicima donijeti povećanje plaća i izjednačavanje koeficijenata specijalista i užih specijalista, ali i liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti s bolničkima.

“Što se nas tiče mislim da su sve pretpostavke tu da bilo kakav štrajk liječnika nije potreban. No to je u konačnici na tijelima HLS-a, ali mislim da je cijela atmosfera, razumijevanje problema, sadržaj svih okolnosti i onoga na koji način radimo kao i mogu reći konstruktivno ozračje na sastanku bilo sasvim jasno i očito”, poručio je premijer Plenković s jučerašnje redovne sjednice Vlade RH.

“Prvi korak je napravljen, radi se uredba. Očekujemo da će biti temeljem današnjeg sastanka rok ispoštovati. Idemo dalje, čeka nas još puno posla, ima tu još stvari koje treba riješiti. Ovisno o tome ćemo poduzimati i daljnje aktivnosti. Za sada štrajka liječnika neće biti”, rekla je za Dnevnik HRT-a predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić.

Predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić naglasila je da su dulje od od 20 godina čekali da se njihov koeficijent na plaću izjednači s bolničkim kolegama. “U tom smislu, mislim da je ovo doista značajan napredak. Računamo da će to ipak biti u jednoj stimulativnoj mjeri koja će barem jedan dio kolega zaustaviti odnosno ostaviti u našoj struci”, istaknula je Ban Toskić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.