Prati nas

Vijesti

Futur egzaktni

Sindikalist osnovao novu umirovljeničku udrugu: Mi smo budućnost!

Jednu od sekcija vodit će socijalni pedagog i psihoterapeut Nebojša Buđanovac, a udruzi se pridružio i književnik i profesor u mirovini Željko Funda. Članovi se upisuju u prostorijama 1. mjesnog odbora svaki ponedjeljak od 9 do 11 sati.

Objavljeno

|

Futur egzaktni, Mihalinec, udruga
foto: Sandro Bura

Nova umirovljenička udruga predstavljena je u Varaždinu. Ime joj je pomalo neobično: Udruga Futur egzaktni – udruga umirovljenih Varaždinaca. Na čelu udruge je Branimir Mihalinec, javnosti poznatiji kao bivši predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika u srednjim školama Hrvatske gdje je na mjestu predsjednika bio od 2005. do 2021. godine.

Kako prenosi varazdinski.hr, članovi ove udruge ne priznaju da su umirovljenici prošlost i baš zato su si nadjenuli to ime. “Mi smo budućnost. I to stvarna budućnost i stvaramo je sada. Želja ove udruge je da taj futur ostvarujemo sada, da umirovljenici ne žive u prošlosti nego da lijepo, kvalitetnije, bolje, potpunije, zadovoljnije urede svoj život”, kazao je Mihalinec.

“Isplanirali smo obogaćivanje života umirovljenika kroz mnoge sekcije koje će voditi poznati i ugledni Varaždinci koji su se već dokazali. Imat ćemo književnu sekciju, likovnu, glazbenu, foto sekciju, povijesnu, kazališnu… Ima ih mnogo i to će biti sukus našeg rada”, navodi.

Jednu od sekcija vodit će socijalni pedagog i psihoterapeut Nebojša Buđanovac. Udruzi se pridružio i književnik i profesor u mirovini Željko Funda. Novi članovi se upisuju u prostorijama 1. mjesnog odbora svaki ponedjeljak od 9 do 11 sati.

Hoće li utjecati na politiku?

“Pošto smo mi udruga, a ne politička stranka, utjecati na politiku našeg grada možemo kroz društveni angažman, naročito na to da pomogne umirovljenicima i starijim osobama za društveni život. Jedna od prvih ideja će biti pokušaj smanjivanja arhitektonskih barijera u stambenim zgradama. Grad je riješio barijere da možete ući u javne ustanove, ali kad umirovljenik ili starija osoba ne može izaći iz svoje zgrade da bi ušao u tu ustanovu, onda imamo problem. Mi imamo i za to rješenje i za to ćemo tražiti i donatore i sponzore da pokrenemo te aktivnosti”, kaže Mihalinec.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.