Prati nas

Vijesti

Život nakon potresa

Slika Banovine: Živim teško i bijedno, sin mi je umro, ali režije sve plaćam!

Najbolji platiše komunalnih usluga su umirovljenici pa čak i kada nemaju ni svoja četiri zida.

Objavljeno

|

Siromašni starci na Banovini
Gospođa Dušanka (screenshot: Facebook)

Volonteri inicijative Ljudi za ljude i treću godinu nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu, obilaze njegove žrtve. U kraju koji je i prije bio zapušten i napušten, rijetko naseljeni starci čekaju obnovu i povratak u svoja četiri zida.

Jedna od njih je gospođa Dušanka koju su volonteri snimili i podijelili na društvenim mrežama. “Živi u garaži, ne nada se pomoći, pomirena sa životom. Ali Dušanka se ne da, smije se kada priča da ne vjeruje da će im država nešto platiti. Ona svoje računa plaća i mirno spava. U garaži”, napisali su.

Sama Dušanka u videu uz osmijeh kaže: “Teško živim, jako teško i bijedno. Bez pomoći. To djece što imam rasulo se. Sin mi je umro 2015. godine. Režije sve plaćam! Mene potres nije nimalo pomogao. Nije me oslobodio režija. Plaćam sve redom. Što ću? Kako će biti? Dobro ili loše, kako bilo da bilo, ja ću platiti. Za tol’ko ću imat kruva i vode. I drugo nije.” Pogledajte video.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.