Prati nas

Vijesti

Uzori

SUH: Mladi liječnici govore o robovskom radu? Neka se ugledaju u kolege iz Srbije!

Trebaju li liječnici vratiti dug društvu koje je ulagalo u njihovo obrazovanje? Ili je moralno prihvatljivo završiti fakultet o javnom trošku i otići u inozemstvo raditi za veću plaću?

Objavljeno

|

Iseljavanje liječnika
ilustracija: S. Bura/mj

Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH) na Facebooku je prozvao hrvatske liječničke koji se masovno iseljavaju za bolje plaćenim poslovima. “Mladi liječnici govore o robovskom radu. Mi im financiramo školovanje, a onda ne bi odradili ni koju godinu, već trk u inozemstvo”, stoji u objavi.

“Plaće su im za hrvatske uvjete pristojne, a specijalistu u bolnici čekate mjesecima. Toga istoga za dva dana dobijete u privatnoj poliklinici. Pogledajte što su napravili dečki iz Niša, besplatno”, napisao je Sindikat na svoj stranici uz poveznicu na vijest koja je jutros iznenadila mnoge.

Naime, osoblje Klinike za kardiokirurgiju UKC Niš u Srbiji ukinulo je liste čekanja na način da su12 vikenda pretvorili u radne vikende. I pri tome svoju brigu za pacijente nisu naplatili. Operacije su obavljali sve dok lista čekanja nije nestala. 

“Sretni smo što su naši pacijenti dobili novu priliku uživati ​​u životu sa svojim najdražima. I naravno, ako u budućnosti bude veći priljev pacijenata koji ne mogu svi biti operirani radnim danom, opet ćemo raditi vikendom bez novčane naknade kako bi i oni dobili odgovarajuću i pravovremenu operaciju”, izjavio je direktor klinike Dragan Milić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.