Prati nas

Vijesti

Sa zakašnjenjem

Varaždin će umirovljenicima ipak isplatiti uskrsnice

Stari-novi gradonačelnik je zadovoljan ishodom izbora i sastavom Gradskog vijeća te smatra da više neće biti problema prilikom donošenja odluka i provođenja projekata.

Objavljeno

|

ilustracija: S. Bura/mj

Dva dana nakon izvanrednih izbora za varaždinsko Gradsko vijeće, na kojima je lista gradonačelnika Nevena Bosilja (SDP) osvojila apsolutnu većinu mandata, Bosilj i njegov zamjenik najavili su da će konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća biti već sljedeći tjedan.

“Nismo zaboravili ni na naše umirovljenike. Čim izglasamo proračun, pokrenut ćemo isplatu zakašnjelih uskrsnica”, najavio je gradonačelnikov zamjenik Miroslav Marković. Rekao je i da je osobno i više nego zadovoljan rezultatima izbora.

Prema ranijim najavama, svi koji imaju uvjete i mirovinu do 400 eura dobit će 50 eura uskrsnice. Proračun bi trebao biti “ovih dana”, kaže gradonačelnik, a nakon toga ide u javno savjetovanje. Predvidivo, u prvom tjednu svibnja održat će se prva radna sjednica na kojoj će se usvojiti novi varaždinski proračun, nakon čega bi trebala biti i pokrenuta isplata uskrsnice umirovljenicima.

Budući da do 31. prosinca 2022. nije izglasan gradski proračun niti je donesena Odluka o privremenom financiranju, Varaždinci su prije nekoliko dana izašli na izbore. Stari-novi gradonačelnik je zadovoljan ishodom izbora i sastavom Gradskog vijeća te smatra da više neće biti problema prilikom donošenja odluka i provođenja projekata.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.