Prati nas

Show

Hollywood

Žao mi je što sam promijenio ime! Martin Sheen o odluci s početka karijere

Gledajući unatrag na svoj život, 82-godišnjak je otkrio da nije imao hrabrosti oduprijeti se brisanju očevog španjolskog prezimena.

Objavljeno

|

je li Matin Sheen umro?
Martin Sheen (screenshot: Ellen/Youtube)

Vijest o smrti glumca Martina Sheena brzo se pročula krajem prošlog tjedna. Međutim, nakon početnog šoka, američki mediji javljaju da je informacija koja se proširila društvenim mrežama i Youtubeom – potpuna laž. Srećom, to je samo najnoviji u nizu lažnih izvješća o smrti slavnih osoba. Glumac najpoznatiji po ulogama u seriji Zapadno krilo te filmovima Wall Street i Apokalipsa danas – živ je i zdrav.

No znate li što zapravo piše u putovnici ovog glumca? Umjetnici mijenjaju imena da bi ih ljudi lakše zapamtili ili da bi iskoračili iz svoje etničke zajednice u bazen šire publike. Upravo su zbog potonjeg razloga imena mijenjali Anthony Quinn, Steven Bauer, Rita Hayworth i Raquel Welch koji su zbog uspjeha u Hollywoodu prigrlili imena koja zvuče više “američki”.

Među njima je i Martin Sheen, koji je rođen kao Ramón Antonio Gerardo Estévez. No Sheen kaže da danas žali zbog te odluke. Gledajući unatrag na svoj život, 82-godišnjak je otkrio da nije imao hrabrosti oduprijeti se brisanju očevog španjolskog prezimena.

“Žalim zbog toga”, rekao je za Closer Weekly. “Ipak, nikad nisam službeno promijenio svoje ime. Još uvijek piše Ramón Estévez na mom rodnom listu. To je na mom vjenčanom listu, putovnici, vozačkoj dozvoli.” Sheen, čija je majka bila irska imigrantica, nagovorio je svog sina Emilija Estéveza da ne mijenja rođeno prezime kada se i on otisnuo u glumačke vode.

“To je moj jedini utjecaj na njega kao glumca. Kada je počinjao, agent mu je savjetovao da promijeni ime u Sheen, ali on to nije htio učiniti. I zahvaljujem Bogu što to nije učinio.” Sin Ramon također je poslušao očev savjet i zadržao svoje rođeno prezime. No glumac Charlie Sheen ipak je prigrlio umjetničko prezime svoga oca.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.