Prati nas

Vijesti

Federacija

FBiH: Izvanredno usklađivanje mirovina počinje s isplatom svibanjske mirovine

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objave u Službenim novinama Federacije BiH.

Objavljeno

|

Rastu mirovine u BiH
ilustracija: S. Bura/mj

Vlada Federacije BiH donijela je jučer na sjednici, na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, Odluku kojom će, u skladu sa članom 80. Zakona o mirovinskom i invalidsko osiguranju FBiH, izvanredno usklađivanje mirovine u postotku od 3,9 biti izvršeno s mirovinama za svibanj 2023. godine, javlja Večernji.ba.

Za realizaciju te odluke zadužuje se Federalni zavod za mirovinsko i invalidsko osiguranje. Stupanjem na snagu ove odluke prestaje važi ti ranija odluka Vlade FBiH od 27.4.2023. godine o izvanrednom usklađivanju mirovina, kojom je ovo povećanje trebalo početi sa isplatom mirovine za srpanj.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.