Prati nas

Vijesti

Nužnost

Fortuna: Umirovljenici moraju dobiti 13. mirovinu, nećemo odustati!

Povećanje plaća je dobra stvar, ali važno je da umirovljenici mogu živjeti od plodova svoga rada, a to će se osigurati bez kompromisa, najavljuje čelnica najveće umirovljeničke udruge.

Objavljeno

|

Kad će umirovljenici dobiti 13. mirovinu?
Višnja Fortuna (foto: Sandro Bura)

Predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske (MUH), Višnja Fortuna, sudjelovala je na susretu umirovljenika Krapinsko-zagorske županije. Osim što je umirovljenicima čestitala Dan državnosti, u Mariji Bistrici je komentirala napore koje Matica ulaže u unaprjeđenje života hrvatskih umirovljenika.

“Situacija nije nimalo dobra ni laka ni jednostavna. Uz sve što se do sada učinilo, ostaje 36 posto udjela prosječne mirovine u prosječnoj plaći. Treći smo ili četvrti odozdo u Europi po mirovinama. Ono što najviše boli jest to da inflacija najviše utječe na rast cijene hrane i lijekova, na ono što je najviše potrebno umirovljenicima”, kazala je Fortuna prenosi Zagorje.com.

“Sve ovo što je Vlada RH do sada učinila za umirovljenike je kap u moru. Mi kroz Nacionalno vijeće za starije osobe i umirovljenike pregovaramo o usklađivanju mirovina, tražimo 13. mirovinu i propisanu najnižu plaću. Stalno smo tu i pratimo situaciju. Radimo puno, ali jako teško ide u odnosu na sve. Drago nam je da su se plaće povećale. Neovisno o tome, vi ste radili, izdvajali i stvarali. I sada kada biste trebali živjeti od plodova toga svoga rada, nećemo dozvoliti da se to ne dogodi”, rekla je Fortuna. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.