Prati nas

Stil i ljepota

Must have komad

Let 3 kao modni influenceri: Veliki povratak djedovih bijelih gaća

Bend Let 3 na Eurosongu oduševio je obožavatelje nosivši ispod haljina obične ‘djedove bijele gaće’. Ovaj modni komad iz prošlosti, zahvaljujući hrvatskom bendu, privukao je pozornost mladih muškaraca koji prate trendove.

Objavljeno

|

Kakve gaće nose Let 3?
Let 3 (foto: Eurosong/Neda Senj)

Vraćaju li se u modu “djedove bijele gaće”? Ako je suditi prema komentarima obožavatelja Eurosonga, to je sasvim izvjesno. Naime, malo je kome promaknulo modno izdanje hrvatskih predstavnika, riječkog benda Let 3, koji su ispod senzacionalno dizajniranih haljina pokazali – obične pamučne “staračke” gaće. Baš onakve kakve smo nekad viđali na većini štrikova zagrebačkih balkona ili dalmatinskim tiramolima.

Ono što je nekad bio bazični odjevni predmet, danas je fashion statement koji je do jučer živio samo u ladicama djedova i pradjedova. No, za očekivati je da će upravo mladići koji idu ukorak s vremenom posegnuti za ovim klasičnim i prezrenim komadom donjeg rublja kojemu su riječki rokeri udahnuli novi život.

Valja zabilježiti da se iza poruge djedovim bijelim gaćama krije priča o kvaliteti. Ove gaće pružaju osjećaj mekoće i udobnosti tijekom cijelog dana. Bez obzira na promjene u tijelu koje donosi starenje, djedove gaće ostaju sinonim ugode i sigurnosti. To je komad rublja koji tješi i kojemu se uvijek možemo vratiti nakon eksperimentiranja s uskim, grubim, možda i neudobnim modernim gaćama.

Trajno, ugodno, a sada i moderno

Još jedna značajka djedovih gaća je njihova iznimna trajnost. Ove gaće su izdržljive i često izrađene od kvalitetnih materijala koji se dobro nose s vremenom i redovitim okuhavanjem; bilo u stroju za pranje rublja, bilo u veš-loncu na štednjaku na drva. One su svjedoci vremena, sjećanja i brojnih anegdota koje oblikuju priče o starijim generacijama.

Posebna karakteristika koja se pripisuje djedovim gaćama jest prisutnost rasporka. Ova značajka smanjuje potrebu za skidanjem cijelog donjeg rublja, što je možda i najpraktičnije kod ovog must have komada.

“Gdje mogu kupiti ovakve gaće kakve nose brkati hrvatski momci?”, napisao je jedan Britanac pod objavom o suverenom nastupu i volšebnom modnom izdanju benda Let 3.

“Nekada samo u tvorničkom dućanu Nede Senj i na odjelima trikotaže robnih kuća, a danas i u internetskoj trgovini spomenute Nede. Najklasičniji model od bijelog rebrastog pamuka, kakve su nosile brojne generacije hrvatskih muževa, a koji je sinoć pokorio Europu, košta samo tridesetak kuna”, odgovorili smo. Nema na čemu, drago nam je da smo mu mogli pomoći. Jer svatko za malo novca može izgledati kao najveća senzacija Eurosonga 2023.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.